اگر شما هم از علاقهمندان به کتاب هستید, در این مطلب 10 کتاب ایرانی که همه باید بخوانند از نویسندههای ایرانی خوب را برای شما جمع آوری کردیم. پیشنهاد میکنم تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
سمفونی مردگان اثر عباس معروفی
کتاب سمفونی مردگان اثر عباس معروفی یکی از مهم ترین رمانهای ادبیات معاصر است. این کتاب جوایز زیادی از آن خود کرده است. کتاب سمفونی مردگان به روش سیال ذهن است همین باعث توجه و جذابیت برای مخاطب شده. این کتاب دربارهی خانوادهای است که از در کنار هم بودن خوشحال نیستند و دوست دارند راهشان از هم جدا شود. برخی میگویند این داستان به هابیل و قابیل مربوط و دربارهی آن است.
بخشی از کتاب: دانستم که درک او آسانتر از بوییدن یک گل است، کافی بود کسی او را ببیند. و من نمیدانم آیا مادرش هم او را به اندازه من دوست داشت؟ آیا کسی میتوانست بفهمد که دوست داشتن او چه لذتی دارد، و آدم را به چه ابدیتی نزدیک میکند؟ آدم پر میشود. جوری که نخواهد به چیزی دیگر فکر کند. نخواهد دلش برای آدم دیگری بلرزد، و هیچگاه دچار تردید نشود.

یک عاشقانه آرام اثر نادر ابراهیمی
این کتاب در سال 1374 توسط نادر ابراهیمی نوشته شد و در سال 1397 جزو پرفروش ترین کتابها قرار گرفت. نسخهی صوتی این کتاب در 510 دقیقه توسط نشر نوین کتاب گویا در پلتفرمها موجود است.
داستان کتاب در سال 57 و در انقلاب میگذرد که مردی گیلانی و اهل سیاست عاشق دختری به نام عسل میشود که انقلابی پرشوریست. نادر ابراهیمی در این کتاب داستان زندگی و گفت و گو بین دو زوج را نوشته و علاوه بر این بسیار عاشقانه نوشته است. او معتقد است به عشق نباید به چشم یک عادت یا خاطره نگاه کرد.

چشمهایش اثر بزرگ علوی
چشمهایش اثر بزرگ علوی در سال 1331 منتشر شد. درون مایهی داستان عاشقانه, سیاسی و پلیسی است و به زندگی نقاشی به نام استاد ماکان در پایان دوران استبداد رضا پهلوی میپردازد.
بخشی از کتاب: صورت از آن زن بسیار زیبایی بود، اما آن چیزی که تماشاچی را مبهوت میکرد، زیبایی صورت نبود، معما و رمز در خود چشمها بود. چشمها باریک و مورب بودند. گاهی برعکس تخیل بیننده زنی را جلوهگر میساخت که دارد با این نگاه نقاش را زجر میدهد.

سووشون اثر سیمین دانشور
سووشون را از مهم ترین رمانهای ادبیات فارسی خواندهاند که در سال 1348 منتشر شد. محوریت کتاب دربارهی زوجی به نام زری و یوسف در سالهای پس از جنگ جهانی در شیراز است. معنی سووشون به مراسمی گفته میشود که در بعضی مناطق برای سوگ سیاوش فرزند کیکاووس از پهلوانان شاهنامه گرفته میشود.
بخشی از کتاب: یوسف گفت میدانی امروز مینا به من چی گفت؟ وقتی به هوا انداختمش و در بغلم گرفتمش پرسید: بابا مادر دوتا ستاره داده به تو؟ تو چشمهات میبینمشان. زری خندید و گفت: بچه راست میگوید. ته چشممهایت دوتا ستاره برق میزند. چشمهای تو… ماشاالله… عین زمرد.

سال بلوا اثر عباس معروفی
سال بلوا در سال 1371 منتشر شده است و کتاب دیگری از عباس معروفی است که به زنانی پرداخته که در جامعهی مردسالار زندگی میکنند.
داستان فیلم دربارهی دختری به نام نوشا است که دختر سرهنگی است. سرهنگ معتقد است دخترش لیاقت بهترین اتفاق هارا دارد. در این بین نوشا عاشق کوزه گری به نام حسینا میشود که از ابتدا داستان عشقی بسیار متفاوت را در ذهن نوشا دنبال میکنیم چرا که اگر به زبان بیاورد با خشونت شدیدی مواجه میشود.

پاییز فصل آخر سال است اثر نسیم مرعشی
این کتاب در سال 1393 توسط نشر چشمه منتشر شد و با استقبال شدیدی مواجه و در نهایت جایزه گرفت. داستان از زبان سه دختر به نامهای روجا, لیلا, شبانه که در آستانهی سی سالگی خود هستند روایت میشود و داستان و وقایع متفاوتی را تعریف میکنند که خواندن آن به خصوص برای زنان بسیار ملموس است.
بخشی از کتاب: خوبیِ چت همین است. هر وقت بخواهی، چیزی میگویی و هر وقت نمیخواهی، نمیگویی و بدون خداحافظی گم میشوی. میتوانی با بغض بخندی و هیچکس نفهمد داری گریه میکنی. میتوانی جواب حرفی را که دوست نداری ندهی، دستهایت را زیر چانه بزنی، خیره شوی به مانیتور و بگویی سرم شلوغ است.

چراغ هارا من خاموش میکنم اثر زویا پیرزاد
این کتاب برای اولین بار در سال 1380 توسط نشر مرکز منتشر شد. داستان فیلم دربارهی زنی ارمنی به نام کلاریس است که در آبادان با همسر و سه فرزندش زندگی میکند و در پی برآورده کردن خواستههای خانوادهاش است. او زندگی خوب و معمولی خود را دارد تا زمانیکه خانوادهی ارمنی اسرارآمیزی همسایهی آنها میشود.

استخوان خوک و دستهای جذامی اثر مصطفی مستور
این کتاب دومین اثر از مصطفی مستور است که در سال 1383 منشر شد. شخصیتهای این داستان با زندگی در ساختمان هفده طبقهای همدیگر را به صورت اجتناب ناپذیر در آسانسور و … میبینند. مصطفی مستور در این کتاب از آرزوها, عشق, نا امیدی و امیدواری کاراکترها به شیوهای گیرا نوشته است.

بار دیگر شهری که دوست میداشتم اثر نادر ابراهیمی
این کتاب بار اول در سال 1345 منتشر شد و داستان ترک دیار بخاطر عشق و بازگشت مجدد به زادگاه را تعریف میکند. داستان عشق پسر کشاورز و دختر خان که پس از رو به رو شدن با مخالفتهای زیاد آنهارا به ترک دیار مجبور میکند.
بخشی از کتاب: کجا هستی؟ ــ توی باغ، خانم! دنبال پروانه میگردم. ــ برو بیرون سراغ پروانههایت! تو هیچوقت چیزی نخواهیشد. آنچه هنوز تلخترین پوزخندِ مرا برمیانگیزد «چیزیشدن» از دیدگاه آنهاست__ آنها که میخواهند ما را در قالبهای فلزّی خود جای بدهند. آنها با اعدادِ کوچک به ما حمله میکنند. آنها با صفرِ مُطلقشان به جنگ با عمیقترین و جاذبترین رؤیاها میآیند.

همنوایی شبانه ارکستر شبانه چوبها اثر رضا قاسمی
این کتاب اولین بار در سال 1374 در آمریکا و سپس در سال 1380 در ایران انتشار یافت و جوایز بسیاری گرفت. داستان کتاب به صورت خطی نیست و گاهی به گذشته و پس از مرگ مرد داستان اشاره شده. دربارهی فردی ایرانی که در فرانسه پناهنده شده و در ساختمانی زندگی میکند و داستانهای او با افراد این ساختمان میپردازد.

برای شنیدن نسخهی صوتی یا الکترونیکی این کتابها میتوانید از طریق کلیک بر روی دکمههای زیر به آسانی به فیدیبو و طاقچه وارد شوید:
همچنین اگر علاوه بر کتاب به فیلم علاقه مند هستید پیشنهاد میکنم مطالب ما دربارهی فیلم های خوب خارجی را بخوانید:
اگر به نظر شما اسم کتابی در این لیست خالیست لطفا کامنت بگذارید.